10 stappen om je maand succesvol af te sluiten als ondernemer

10 STAPPEN OM JE MAAND SUCCESVOL AF TE SLUITEN ALS ONDERNEMER

Yeah, happy (bijna) einde van de maand!
Het einde van de maand is weer in zicht, tijd om te reflecteren of deze maand net zo Awesome was als je van tevoren hebt gevisualiseerd! Elke maand eindig ik met een moment om te vieren, reflecteren en te verbeteren.

Dit soort momenten bieden het perfecte moment om even in te zoomen op je bedrijf en er met een frisse blik naar te kijken zodat je de juiste aanpassingen kan maken voor een nieuwe maand vol met plezier, groei, gezondheid en natuurlijk overvloed.

Ben je een fulltime ondernemer of is je hobby uitgelopen tot een side-business?
Ben je net je onderneming gestart en heb je behoefte aan wat structuur en overzicht?

Laten we starten!

 1. Krijg inzicht in je kosten
  Niet altijd mijn meeste favoriete bezigheid, maar het is heel belangrijk om te weten waar het geld naartoe gaat in je bedrijf. Maak een duidelijk overzicht van je gemaakte kosten, kijk welke kosten maandelijks terugkomen, waar je kunt bezuinigen en of alle kosten echt noodzakelijk waren.
 2. Meten is weten
  EĆ©n van de belangrijkste dingen om te kunnen groeien met je bedrijf is meten, meten en nog eens meten. Schrijf elke maand op hoeveel social media volgers je erbij hebt gekregen (of bent verloren šŸ˜‰ ), hoeveel bezoekers je deze maand op je site had en hoe het ervoor staat met je omzet en winst.
 3. Stel doelen en targets voor de komende maand
  Het maakt niet uit hoe groot je doelen zijn, het is belangrijk om te weten waar je aan het eind van volgende maand wilt staan. Schrijf daarom al je doelen en targets (SMART) op voor de komende maand.
 4. Schrijf 5 of meer dingen op waar je naar uitkijkt voor volgende maand
  Het leven is te kort om te genieten! Zorg er daarom altijd voor dat je ook tijd maakt voor de leuke dingen. Plan alvast een paar leuke uitjes, date-nights of etentjes met vrienden. Zo heb je iets om naar uit te kijken Ć©n weet je zeker dat je de momenten pakt in plaats van door te werken.
 5. Schrijf alles op waar je tegenop ziet komende maand
  Net zo belangrijk als het plannen van leuke dingen is het elimineren van de minder leuke dingen. Staan er dingen op de planning waar je helemaal geen zin in hebt, of waarvan je nu al weet dat ze invloed gaan hebben op je motivatie? Elimineren die handel! Het is okƩ om nee te zeggen.
 6. Follow ups
  Heb je contact gehad met potentiƫle klanten? Dan is dit hƩt moment om er een laatste follow up uit te gooien. Geef aan dat je nog een x aantal plekken hebt voor komende maand en dat je ƩƩn van die plekjes graag met zijn/haar zou willen project zou willen opvullen.
 7. Hou je avonden vrij!
  De laatste dagen van de maand en de eerste van de volgende zijn altijd drukke dagen. Er mag nog van alles afgerond worden en de nieuw op te starten taken staan ook al te wachten. Zorg er daarom voor dat je de avonden van deze dagen vrij houdt, zodat je vol energie kan afsluiten en openen.
 8. Social Media inplannen
  Hoewel de meningen over inplannen nog steeds verdeeld zijn, geeft het mij ontzettend veel rust om social media een maand van tevoren in te plannen. Buiten dat je er de rest van de maand niet meer over na hoeft te denken, zorgt het ook voor structuur en verkleint het de kans dat je opeens op een zijspoor terecht komt en je doelen niet haalt. Inplannen die handel dus!
 9. Stilstaan bij je behaalde doelen van de afgelopen maand
  Niets zo belangrijk als even een moment nemen om trots op jezelf te zijn. Wat heb je deze maand voor belangrijke stappen gemaakt, welke doelen heb je behaald en waar ben je trots op?
 10. Minimaliseren
  Veel ondernemers hebben duizenden ideeĆ«n, die ze allemaal met net zoveel enthousiasme uitvoeren. Gooi een bord spaghetti tegen de muur en kijk wat blijft hangen šŸ˜‰ Tijd om te minimaliseren! Zorg dat je inzicht krijgt in de producten en acties die je 80% van je inkomen opleveren en zorg dat je je hierop focust. (Tip: Google maar eens op Pareto Principe)

Ready? Set. Go!

Download het GRATIS 'rock het einde van je maand' werkboek

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het werkboek direct in je mailbox.

5 reacties op “10 stappen om je maand succesvol af te sluiten als ondernemer”

 1. Ik ben geen zelfstandige, maar dit zijn ook wel tips waar ik wat mee kan doen en die ik zeker even ga opslaan om op die manier in de komende drukke weken meer gedaan te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 stappen om je maand succesvol af te sluiten als ondernemer

door wendyvenema tijd om te lezen: 3 min
5