5 tips om een eigen blog te beginnen

Een fantastische manier om jezelf neer te zetten als expert is bloggen. Via jouw blogs zorg je ervoor dat jij de persoon wordt om naar toe te gaan bij problemen. Als je dit goed doet is het de beste manier om in contact te komen en te blijven met je prospects en klanten.

Even wat cijfers

Bedrijven die bloggen genereren gemiddeld 55% meer bezoekers op de website en 67% meer leads. Helaas zijn er nog steeds teveel bedrijven die niet aan bloggen beginnen. Vaak is dit omdat ze niet weten wat ze voor informatie moeten delen, hoe ze het interessant houden en waar ze lezers vandaan moeten halen.

Wij gaan je op weg helpen!

Door middel van vijf tips gaan we je op weg helpen met het opzetten van je zakelijke blog en het bijhouden hiervan.

Kies een onderwerp

Om een veel bezochte blog te krijgen zul je moeten bepalen wie je doelgroep is. Denk hierbij goed na over het publiek wat je naar je weblog wil trekken. Als je de doelgroep hebt bepaald kun je gaan nadenken over onderwerpen die voor deze doelgroep interessant zijn.

Zakelijke weblogs worden vooral gelezen omdat mensen kennis willen vergaren, maak hier dus gebruik van. Deel je expertise en daag bezoekers uit om zelf aan de slag te gaan.

Jip en Janneke taal

B2B bedrijven staan bekend om hun vakjargon. Het belangrijkste doel van je blog is om te binden met je bezoekers en dat gaat een stuk minder goed als er vele gebruik wordt gemaakt van vakjargon. Naast de betere leesbaarheid voor je bezoekers is je blog ook een stuk makkelijker te vinden in google.

Maak dus gebruik van Jip en Janneke taal. Ga er niet vanuit dat je bezoekers weten waar je het over hebt en leg zoveel mogelijk uit.

Promotie is leuk, maar hou het binnen de perken

Veel bedrijven zijn vooral bezig met het promoten van hun producten in een blog. Dit is niet wat mensen willen lezen en je zult hierdoor veel bezoekers kwijt raken. Gebruik het bloggen vooral om kennis te delen en waarde toe te voegen door vragen en problemen te bespreken die bij de doelgroep kunnen leven.

Maak tijd

Gebruik tijdsgebrek niet als smoes. Het schrijven van een blog hoeft je niet meer dan een kwartier tot half uurtje te kosten en is dus zo gedaan. Ook het opzetten van de weblog zelf is in een paar uur tijd geregeld.

Door hier elke week of maand een vast moment voor in te plannen zul je zien dat het weinig tijd kost en raak je er ook mee vertrouwd. Bezoekers zullen hierdoor ook weten wanneer ze de volgende blog kunnen verwachten, wat het bezoekersaantal kan vergroten.

Beeld zegt meer dan duizend woorden

Zorg ervoor dat je blog afgemaakt wordt met beeldmateriaal. Veel bezoekers vinden het vervelend om een lange lap tekst te moeten lezen zonder visuele inhoud. Daarnaast vormen afbeeldingen een leuke afwisseling en delen de tekst in korte, makkelijk leesbare stukjes.

Tot slot nog een aantal korte tips

Koppel artikelen onderling, zo zijn bezoekers eerder geneigd door te linken naar andere artikelen.

Maak gebruik van social media. Geef je bezoekers de kans om je artikelen te delen via bijv. Twitter en facebook.

Vraag je lezers wat ze willen.

Ken je nog ondernemers voor wie deze tips waardevol kunnen zijn?

Stuur onze nieuwsbrief dan door of deel dit artikel door middel van onderstaande knoppen. Op deze manier kunnen we nog meer ondernemers helpen succesvol te worden.

Heb jij nog aanvullende tips om een blog op te zetten? Of heb je een vraag over bovenstaand artikel? We lezen graag je reactie in onderstaand commentaarveld.

Fijn weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 tips om een eigen blog te beginnen

door Wendy tijd om te lezen: 2 min
0