Help! Ik heb een passion (writers) block!

Het moest er weer een keer van komen. Help, ik zit vast! Nu ik na bijna tien jaar ondernemen steeds meer op gevoel en intuïtie ben gaan ondernemen loop ik tegen een blokkade op. Ergens halverwege tussen het volledig ondernemen vanuit ego en mijn droom om 100% intuïtief te ondernemen kwam daar afgelopen maand dan toch de vraag. Wat wil ik nu eigenlijk echt? Ik zeg weer van komen, omdat dit een situatie is die bij mij eens in de zoveel tijd omhoog komt. Meestal op het punt van een nieuwe groei in mijn ondernemerschap.

Het grappige is, dat dit precies is wat ik voor mijn klanten doe. Helpen om duidelijkheid te krijgen in hun passie en ze leren volledig vanuit intuïtie te ondernemen. Het perfecte voorbeeld van een practice what you preach gone wrong. Voor mij een hele mooie les dat mijn ego nog veel teveel in de weg zit en een hele mooie uitdaging die ik graag aan ga.

Het perfecte moment om jullie mee te nemen in mijn proces, omdat ik weet dat iedereen die vanuit intuïtie wil ondernemen hier uiteindelijk tegenaan loopt. Ik deel daarom graag mijn stappenplan om uit deze ondernemers block te komen.

Stap 1. Rust

Het vastlopen is voor mij een teken dat ik teveel vanuit mijn hoofd bezig ben. Het stroomt niet meer en ik word teveel tegengehouden door de ja maar en wat als gedachten. Tijd voor rust dus! Op dit soort momenten vind ik het heerlijk om met vriendinnen af te spreken of er wat boeken bij te pakken. Even niet denken aan de grote vraag levert meestal heel snel duidelijke antwoorden op.

Deze keer ben ik in het boek vraag en het wordt gegeven gedoken van Abraham Hicks, luister ik zoveel mogelijk podcasts én sprak ik gisteravond af met Anne, die haar klanten leert intuïtief te schrijven. Het doel was een gesprek over haar nieuwe website, maar dit gesprek werd uiteindelijk zoveel meer dan dat. We coachten elkaar een weg door onze vragen heen en namen na meer dan twee uur afscheid met een voldaan gevoel.

Stap 2. Schrijven

Ook schrijven is voor mij een prachtige manier om uit mijn hoofd te komen. Schrijven zonder na te denken levert de mooiste inzichten op. Inzichten die ik heel goed voor mijn bedrijf kan gebruiken. Het lastigste zijn de eerste woorden, maar als die eerste zin eenmaal op papier staat ga ik als een speer. Tegenwoordig begin ik mijn schrijfsels bijna altijd met de zin Ik voel me vandaag…

Door bij mezelf na te gaan welke gevoelens ik op dat moment heb en daarna op te schrijven waar ik denk dat deze gevoelens vandaan komen heb ik meestal binnen een paar regels de essentie van mijn struggle te pakken.

Stap 3. Dankbaarheid

In tijden van crisis is het ontzettend makkelijk om jezelf te verliezen in negatieve gedachten en gevoelens. Het woord crisis is misschien een beetje overdreven, maar ik kan mezelf volledig verliezen in het gevoel van verloren zijn. Dankbaarheid helpt mij heel erg te zien wat ik al wel in mijn leven heb en dat er eigenlijk helemaal niks aan de hand is.

Zo kan ik nu bijvoorbeeld ontzettend dankbaar zijn voor het feit dat mijn business gewoon doorloopt, ook al heb ik een kleine identiteitscrisis. Of voor het feit dat we een dak boven ons hoofd hebben, er eten op tafel staat, ik de vrijheid heb om elke dag zelf te bepalen wat ik die dag ga doen of de kleine cadeautjes die ik mag ontvangen van onbekende mensen. Je gaat je vanzelf afvragen of deze blokkade het wel waard is om zoveel energie naartoe te sturen.

Stap 4. Afstand

Na bovenstaande stappen kom ik altijd op een punt dat er opeens afstand is tussen mijn en de blokkade. Opeens kan ik er vanaf een afstandje naar kijken en is het allemaal helemaal niet zo erg meer. Ik elimineer het punt waar ik op vastloop en ga alvast verder met de volgende stappen.

In dit geval betekend dat dat ik even niet meer nadenk over het kort samenvatten van mijn missie en ga ik alvast verder met het schrijven van de teksten en het opzetten van de techniek voor mijn website. Ik vertrouw erop dat mijn missie uiteindelijk vorm krijgt zodra de rest klaar is.

Ik ben heel benieuwd, loop jij op dit moment vast? Zou je het fijn vinden om alles van een afstandje te bekijken in een coaching call? Ik heb in juli nog plek voor 5 GRATIS coaching calls van een uur. Wil jij hier gebruik van maken? Stuur me dan even een mailtje met het vraagstuk waar je nu op vastloopt.

Ciao!

5 reacties op “Help! Ik heb een passion (writers) block!”

  1. Ik heb gelukkig zelden een writer’s block, maar als ik het heb dan helpt het om even iets heel anders te gaan doen. Of even in alle rust een kopje koffie te drinken. Dan gaat het wel weer stromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help! Ik heb een passion (writers) block!

door wendyvenema tijd om te lezen: 3 min
5