Van Passie Naar Business

Voor een hele lange tijd heb ik me afgevraagd wat het was dat ik wilde doen. Ik wist al snel dat ik goed ben in het bouwen van websites en het vertalen van een idee naar een online concept. Dit was voor een aantal jaren voldoende, maar uiteindelijk wilde ik toch meer. De afgelopen jaren ben ik dan ook druk bezig geweest met het vinden van mijn passie, mijn gave, en uiteindelijk kreeg mijn bedrijf vorm. Ik weet dat ik niet de enige ben met deze struggle, grote kans dat ook jij vastloopt op de vraag ‘wat wil ik nu echt?’. Hieronder deel ik mijn 6 tips met je, om jouw passie te vinden.

1. Wees nieuwsgierig

Laat de vraag wat je wil doen even voor wat het is en ga op ontdekkingstocht. Wees nieuwsgierig en open-minded en ontdek wat je leuk vind en waar je blij van wordt.

2. Analyseer je idolen

Dit klinkt heel zwaar, maar je bent niet voor niets groot fan van bepaalde mensen. Wat hebben ze gemeen, wat doen ze met hun tijd en wat is hun passie? Grote kans dat dit overeenkomsten heeft met hoe jij je leven zou willen leven en je business vorm zou willen geven.

3. Als je niks te verliezen had..

Als geld geen rol zou spelen en je geen verantwoordelijkheden had, wat zou je dan doen? Waar zou je blij van worden en hoe zou je dag eruit zien? Om echt succesvol te zijn wil je doen wat je het liefst doet en waar je het beste in bent.

4. Los je eigen probleem op

Dit klinkt zwaarder dan het is, maar welk probleem zou jij willen en kunnen oplossen? Iedereen heeft problemen en grote kans dat als jij ergens tegenaan loopt, de oplossing een gat in de markt is. De oplossing van jouw probleem kan zomaar een heel succesvol bedrijf worden.

5. Droom groots

Heb je grote dromen die onrealistisch lijken en die je denkt nooit te gaan halen? Vraag jezelf eens af of dit niet precies is hoe je jouw leven zou moeten leven..

6. Volg je hart

Stiekem weet je al heel goed wat je zou willen doen. Heb meer vertrouwen in jezelf en luister naar je hart. Je zult het antwoord op de vraag ‘wat wil ik doen in dit leven’ al heel snel in jezelf vinden.

Dus ga aan de slag! Wordt nieuwsgierig en download het werkboek om van je passie je bedrijf te maken!